9 dage tilbage

Af Sofie Skyttegaard, elev 15/16

Ti måneder er fløjet af sted, og nu sidder jeg og skriver dette med kun ni dage tilbage. Det har været ti måneder med utallige oplevelser, grin, venskaber, indtryk – både de gode og de mindre gode, og alt i alt har det været en uforglemmelig rejse, hvor jeg har lært, hvem JEG er.

redigeret-7557

Det at tage på efterskole er virkelig grænseoverskridende, da man starter et helt nyt år fra bunden, man skal langt væk hjemmefra – uanset om det så er 20 min. eller 9 timer væk, man skal stå på egne ben – selvfølgelig i beskyttede omgivelser og generelt skal man lære at tage vare på sig selv. Det er en stor omvæltning fra den normale hverdag derhjemme, men samtidig også helt vildt fedt at have oplevet.

Jeg husker de første uger som helt vildt lange, og nu står jeg og kan slet ikke huske alt det, vi har lavet, da tiden her til sidst bare er gået så stærkt. Elevfesterne, skilejrskolen, galla og ikke mindst de mange opvisninger har været med til at gøre dette år det bedste efterskoleår for 240 elever. Ud over de utallige oplevelser, så har det sociale liv spillet den største rolle dette år. Jeg har lært at skulle forholde mig til at være omgivet af mange mennesker hele tiden, og bare det med at skulle acceptere alle som de var og er, har i sig selv været en kæmpe udfordring. Men det er også det, jeg har lært mest af. Også det at skulle bo sammen med en helt anden person, som kommer fra en anden baggrund end mig selv, har lært mig om kompromis og samarbejde for at få hverdagen til at fungere – hvilket gik overraskende godt, og faktisk er noget jeg vil komme til at savne derhjemme.

Selvfølgelig har gymnastikken også spillet en stor rolle i år. Jeg kommer selv fra en ikke-gymnastikverden, men har alligevel lært at holde rigtig meget af gymnastikken, da det hurtigt blev en stor del af hverdagen. Jeg har også lært meget gennem gymnastikken, og jeg synes, det har været helt vildt spændende at skulle bruge sin krop på en helt anden måde end på f.eks. fodboldbanen. Jeg har oplevet det store fællesskab, der er i gymnastikken, og hvor fedt det er at stå 240 elever og performe en masse hårdt arbejde foran et stort publikum. Det er en fantastisk følelse, som virkelig opfylder ordsproget ”at være en lille brik i et større puslespil”.

Det at gå på efterskole er ifølge mig noget, som alle burde prøve. Uanset om det så er en gymnastikefterskole som Vejstrup eller en helt anden, så har det været mit hidtil bedste år. Jeg begynder at forstå, hvorfor man siger, at ét efterskoleår svarer til syv normalår. Alle de ting jeg har oplevet, og de mennesker jeg har lært at kende, vil jeg tage med mig og huske tilbage på så længe, jeg lever. Og jeg ved, at de venner jeg har fået vil være en stor del af mig nu. Også selvom vores veje skal deles om kort tid – så har vi lært hinanden at kende så godt, at jeg ved, det ikke bare lige slutter. Det må de i hvert fald ikke.

Vejstrup 15/16 – det allerbedste år nogensinde.

/Sofie

Skriv en kommentar

Udgivet: 15.06.2016

Kategori: Efterskoleliv Hverdagen på Vejstrup Ungdomsliv

Tags:

Vejstrup på bloggen

På Vejstrup er vi kendt for vores gymnastik af høj klasse. Som elev på Vejstrup har du 4½ times obligatorisk gymnastik om ugen. Her ...

Mon jeg passer ind?

Nu er snart gået hele to måneder af mit fantastiske efterskoleophold. Det er egentligt sjov at tænke tilbage på den første uge ...

En weekend på Vejstrup

Efter en lang uge med undervisning, gymnastik og sport er det virkelig tiltrængt med weekend. Jeg har allerede været her mange ...

At forberede vores unge til fremtiden: læring i samskabende processer

Vi skal danne og uddanne vores unge til en fremtid, vi endnu ikke kender, siges det populært. Ifølge den amerikanske regering vil 65% ...

Musthaves på efterskole

Jeg synes personligt, at det er hammer lækkert med en varm striktrøje og nogle blødehyggesokker til de kolde efterårsmorgener. ...

Første opvisning? Om tre dage?!

De første tre måneder er gået afsindigt stærkt, men man har samtidig lært så meget på så kort tid.

Den vildeste følelse

Lørdag den 22.11 havde os elever fra Vejstrup vores første opvisning. Der var 2000 mennesker, der havde taget sig tid til at tage til ...

Vejstrup efterskole Højskolevej 49 • 5882 Vejstrup T. 62 28 10 89 M. vejstrup@vejstrup.dk

Vil du høre mere?

    Indtast dit nummer her så ringer vi dig op og svarer på alle dine spørgsmål. For at give det hurtigste svar, bedes du indtaste emnet din henvendelse drejer sig om her