Den første tid på VUS

af Jasmin Gudmand Rasmussen, elev 16/17

Hey, mit navn er Jasmin, og jeg er en af de nye bloggere på Vejstrupbloggen 16/17.

Vi er ved at have været på vus et godt stykke tid, og man kan mærke efterskolelivet virkelig er blevet til hverdag. Det har dog været noget af en omvæltning, nogle en større end for andre – jeg faldt dog ret hurtigt til.

14509265_1081510138633116_1250451909_n

Men nøj, hvor er selve efterskolelivet dog anderledes, et helt nyt sted, mange nye regler og tider, og ikke mindst en masse nye mennesker at lære at kende på godt og ondt – i starten ret så overvældende, men personligt elsker jeg, hvordan det hele fungerer her på Vejstrup.

Når jeg tænker tilbage på tiden her indtil videre, kan jeg nærmest ikke andet end at smile. Det er gået hammer hurtigt, og der har allerede været en masse sjove, hyggelige, anderledes og voldfede stunder. Efterskole er for mit vedkommende noget, jeg har set frem til i LANG tid, og det at man er i gang med at opleve det lige nu er sindssygt at tænke på.

Selvom der er så mange helt fantastiske ting ved efterskolelivet, er det selvfølgelig ikke en dans på roser konstant. For nogle har det været svært at være væk hjemmefra. For andre er det at skulle lægge nogle gamle vaner på plads rigtig svært. Og jeg tror faktisk, at alle har haft nogle episoder, som har været en smule svære eller hårde i starten.

Også det at skulle være ’på’ hele tiden og vise sig fra sin bedste side – det kan også være ganske hårdt. Vi bliver dog også mindet om, at det er helt okay ikke at være ’på’ hele tiden, og at man sagtens kan have brug for en slapper på værelset under dynen med musik i ørerne. Men ligegyldigt hvad og hvorfor humøret måske ikke har været helt i top, ved man, at på efterskolen vil der altid være en at snakke med eller en til at give et kram.

Det er jo netop derfor, jeg har valgt at tage på efterskole. For at få en masse nye, sjove og spændende minder og for at blive udfordret både psykisk og fysisk på den gode måde. For hele tiden at være samlet med mennesker med samme interesse som jeg, som vil være der i mine op- og nedture. Og ikke mindst for at lave det jeg elsker – gymnastik. Og alt det har Vejstrup Efterskole i den grad kunnet give mig.

Alt i alt er Vejstrup 16/17 ved at være kommet rigtigt godt i gang, og jeg kan kun glæde mig til den kommende tid, for hvor har det altså været over al forventning indtil videre.

/Jasmin

Skriv en kommentar

Udgivet: 03.10.2016

Kategori: Efterskoleliv

Tags:

Vejstrup på bloggen

På Vejstrup er vi kendt for vores gymnastik af høj klasse. Som elev på Vejstrup har du 4½ times obligatorisk gymnastik om ugen. Her ...

Mon jeg passer ind?

Nu er snart gået hele to måneder af mit fantastiske efterskoleophold. Det er egentligt sjov at tænke tilbage på den første uge ...

En weekend på Vejstrup

Efter en lang uge med undervisning, gymnastik og sport er det virkelig tiltrængt med weekend. Jeg har allerede været her mange ...

At forberede vores unge til fremtiden: læring i samskabende processer

Vi skal danne og uddanne vores unge til en fremtid, vi endnu ikke kender, siges det populært. Ifølge den amerikanske regering vil 65% ...

Musthaves på efterskole

Jeg synes personligt, at det er hammer lækkert med en varm striktrøje og nogle blødehyggesokker til de kolde efterårsmorgener. ...

Første opvisning? Om tre dage?!

De første tre måneder er gået afsindigt stærkt, men man har samtidig lært så meget på så kort tid.

Den vildeste følelse

Lørdag den 22.11 havde os elever fra Vejstrup vores første opvisning. Der var 2000 mennesker, der havde taget sig tid til at tage til ...

Vil du høre mere?

    Indtast dit nummer her så ringer vi dig op og svarer på alle dine spørgsmål. For at give det hurtigste svar, bedes du indtaste emnet din henvendelse drejer sig om her