3997
dreng styrketræner på fitness efterskole

Fitness efterskole

For dig, der har lyst til et øget fokus på fysisk grundtræning, fysiologi og anatomi

Er du optaget af gymnastikken, men får du ikke dit behov dækket i den obligatoriske gymnastik og i valgfagene? Så er linjen Fitness måske lige noget for dig!

Er du vild med fysisk træning og sundhed, så er Vejstrup Gymnastik efterskole den helt rigtige fitness-efterskole for dig. På vores fitnesslinje kommer du rigtig til at fordybe dig i krop, form og teknik, så du lærer, hvad der skal til for at holde kroppen sund og stærk i mange år.

På fitnesslinjen kommer du selvfølgelig til at afprøve en masse spændende træningsformer på egen krop, heriblandt styrketræning, cardio-træning og funktionel træning.

Du bliver også undervist i fysiologi, anatomi, kost og skadesforebyggende træning, så du får grundlæggende viden om, hvordan man udnytter kroppens potentiale til fulde uden at overanstrenge den.

drenge er hyped på fitness efterskole
Hvad får du ud af vores fitnesslinje?

Formål:
Der er i dag blandt unge et generelt øget fokus på sundhed. Det vil vi gerne understøtte med en sund og vidensbaseret tilgang til fysisk træning og kost. Du vil derfor ikke blot blive udfordret træningsmæssigt, men du vil også få mulighed for at udvide din viden om kost og dennes indflydelse på din træning. Derudover vil du få en smagsprøve på fysiologi, anatomi og skadesforebyggelse. Du vil altså have mulighed for at tilegne dig en bred vifte af erfaringer inden for trænings- og fitness-verdenen.

Vi ved, at mange Vejstrup-elever fremover vil arbejde inden for gymnastik, som trænere i fitnesscentre, uddanne sig som fysioterapeuter, læse idræt eller lignende. Derfor vil instruktøruddannelsen give en solid ballast for at virkeliggøre drømmen. Undervisningen munder ud i DGI’s Fitness-instruktøruddannelse.

fælles fitness på efterskole
Information om undervisningen på fitnesslinjen

Indhold:

Ugens undervisning er opdelt i tre blokke á 1,5 times varighed:

  • Powerblok – hård styrketræning, cardio-træning, funktionel træning, catastatic og andre former for fysisk træning.
  • Teoriblok – grundlæggende fysiologi, anatomi og didaktik i forhold til opgaven som instruktør.
  • Idrætsspecifik træningsblok – lære at sammensætte træningsprogrammer inden for specifikke idrætsdiscipliner (f.eks. TeamGym, tumbling og spring), for at optimere udøverens potentiale og for at reducere skadesrisikoen.

Indholdet leder hen mod at kunne varetage et job som eksempelvis fitnessinstruktør, gymnastiktræner eller lignende med DGI’s instruktøruddannelse på CV’et.

Vil du vide mere om fitnesslinjen? Kontakt Andreas Færch (fysioterapeut) af@vejstrup.dk eller Jacob Fucke (personlig træner og sportsmassør) jf@vejstrup.dk

Timetal: 3 gange ugentligt i halvanden time.

Vejstrup efterskole Højskolevej 49 • 5882 Vejstrup T. 62 28 10 89 M. vejstrup@vejstrup.dk

Vil du høre mere?

Indtast dit nummer her så ringer vi dig op og svarer på alle dine spørgsmål. For at give det hurtigste svar, bedes du indtaste emnet din henvendelse drejer sig om her