Flyttefest

Fire indlæg fra elever på Vejstrup 17/18 – den første årgang, der prøver flyttefesten!


Tid til at prøve noget nyt

Af Nicholas McDonald Kelly, 10. I 17/18

Nu er den der igen. Den sitrende fornemmelse i maven man får, når noget nyt og ukendt kommer en i møde. Du kender sikkert følelsen, den der uro som befinder sig dybt inde i maven, og som kan mærkes helt ude i fingerspidserne.

I år er jeg elev på Vejstrup Efterskoles årgang 17/18, og om små tre dage flytter vi for anden gang i år værelser. Tanken om det vækker en hel masse tanker og følelser inden i min krop. Hvem bliver min nye roomie? Hvor kommer jeg til at bo på skolen? Kommer jeg på en god gang?

For mange af os elever er det en utroligt spændende og måske endda en lidt skræmmende oplevelse at skulle flytte værelse. For nogen af os er det en tid, som vi længe har glædet os til. På Vejstrup efterskole flytter man værelse to gange om året, og det er en ide, jeg er ellevild med. Det modner nemlig unge mennesker som mig selv at komme lidt ud over trygheden. At bevæge sig ud mod det ukendte og ud over sin egen komfortzone.

Det er nemlig den del af et efterskoleophold, som jeg mener er essentielt. På Vejstrup bliver man ikke kun klar til at komme videre i en ungdomsuddannelse. Her bliver du udfordret til at prøve dine egne grænser af. Hver dag byder på nye udfordringer, om det handler om det gymnastiske, det sociale eller det boglige. Dette er noget, man som elev på Vejstrup meget hurtigt lærer at holde af. Det er netop derfor, at vi 244 elever har valgt at gå på efterskole på denne sydfynske gymnastikefterskole. Vi er klar på at tage hånd om de udfordringer vi møder, og derfor er det at flytte værelse for anden gang blot endnu en oplevelse, som vi kan tage med i tasken.

Jeg glæder mig til at flytte værelse for anden gang. Jeg er helt klart spændt på, hvad den kommende tid vil byde på, og jeg er naturligvis en smule nervøs. Jeg kommer med garanti til at savne den tid, som vi på gangen har tilbragt sammen. Men jeg er klar på noget nyt, noget udfordrende og noget anderledes. Jeg er klar på at komme noget i møde, som skaber forandring i hverdagen, og som kan være med til at prøve mine egne grænser af. Det er nemlig det, man som VUS’er lærer at holde af.

 

Flyttefesterne styrker fællesskabet

Af Natalia Wilson, 10. I 17/18

Der er fire dage til, at vi endnu engang på Vejstrup efterskole flytter værelse og boområder. Fire dage til at jeg og en masse andre kommer til at mærke spændingen helt uden på kroppen og måske fælder en tåre, fordi man flytter fra ens nuværende roomie(s).

Årgangen 17/18 har nemlig prøvet et nyt koncept af dette år, alle eleverne flytter værelse 2 gange på de 10 måneder, de bor på skolen. Det gør, at man bliver tættere med flere, at man hele tiden danner flere små fællesskaber på skolen, og at man i det hele taget bliver mere imødekommende og respekterende overfor andres forskelligheder. Jeg er selv rigtig glad for dette tiltag, og indtil videre har det kun gjort mit efterskoleår meget bedre.

Nu da vi har prøvet at flytte værelse en gang tidligere på skoleåret, og vi har prøvet at få vendt op og ned på det, som har været det faste og trygge på skoleopholdet, tror jeg, at det vil blive nemmere for alle denne gang. Vi har set, at det sagtens kan blive godt, og at man for det meste sagtens kan få det til at fungere. For det er vigtigt at lære, at hvis man vil og skal, så kan man altid få det til at virke.

Ud over det ser man også flere sider af sig selv, når man bor så tæt med andre folk. Man udvikler sig som individ. Det gør også noget ved fællesskabet, det er krævende, men I sidste ende giver det pote, for vi kommer meget tættere på hinanden.

Det er dog også vigtigt at vide, at det ikke altid er lige let at bo så tæt med andre. Nogle dage er bedre end andre, og det er ikke altid at livet er en dans på roser. Men for det meste er ens roomie en af dem, man nemt kan gå til og snakke med alt mellem himmel og jord. Simpelthen fordi man ser alle sider af hinanden på godt og ondt. Derfor er perioden, hvor vi skifter værelser, en ekstra hård periode for mange, fordi det næsten føles som om, man bliver taget tilbage til den første dag på efterskolen. Man skal falde til et nyt sted, man har ikke længere de sædvanlige mødesteder på skolen, og det er i det hele taget bare en krævende proces, der sætter en på prøve, men også gør, at man udvikler sig.

Det er lige præcis derfor, jeg og resten af Vejstrups elever er taget på efterskole. For at møde nye mennesker, danne tætte venskaber og udvikle sig. Derfor glæder jeg mig selvfølgelig til at få endnu en ny roomie eller roomies, selvom det også bliver hårdt endnu engang at flytte fra en, man har opbygget noget helt specielt med.

 

Flyttefesten

af Julie Cederlund og Lærke Bech – Vejstrup efterskole årgang 17/18

Følelsen af uvished og tusinde forskellige tanker, der myldrer, er det som fylder i 244 elever på Vejstrup efterskole, når ordet flyttefest nævnes. Væk fra alt det vante og alle de nye, men trygge rammer. Tænk nu hvis det ikke bliver lige så godt som før, og hvordan skal man reagere, når man får sin/sine nye roomie/roomies?

Vi er to elever fra Vejstrup efterskole årgang 17/18, og snart venter os 2. og sidste flytterunde. På trods af at det er 2. omgang, melder nervøsiteten og spændingen sig stadig, da det er en stor og på samme tid positiv ændring, vi alle sammen skal gå igennem.

Denne gang ved vi dog lidt mere omkring, hvordan det kommer til at foregå, og vi ser generelt mere positiv på det. Det er godt og sundt for alle at komme ud af de faste rammer og at lære flere nye at kende, og på den måde bryde de eventuelle kliker.

Nu har vi gået på skolen i 2/3 af året, og vi har skabt utallige gode minder og venskaber for livet. Gruppedannelserne, som i de første måneder fyldte meget, er blevet forvandlet til et stort fællesskab, som alle er en del af. Her på Vejstrup er der plads til alle forskellige personligheder, og forskelligheder bliver ikke set negativt på. På den måde har vi som elever skabt et hjem, hvor alle har det godt – et hjem som ingen har lyst til at forlade. Vi forbinder derfor ikke længere flyttefesten med noget negativt, og vi er gået fra at kunne sammenligne denne begivenhed med et sandt mareridt, til pludselig rent faktisk at kunne se en masse muligheder i det, som venter os om få dage.

Vi ved nu med os selv, at der ikke er noget at være bange for, og at alle nok skal klare det. Vores omgangskreds vil udelukkende blive forøget, og flere stærke venskaber vil i løbet af de næste tre måneder blive skabt. Vi vil forlade dette sted med et smil på læben, og en ny og en langt mere rustet personlighed, klar på de udfordringer der nu engang venter os.

 

Så er der flyttefest!

Af Anne Sofie L. Christensen, 10. I 17/18

Det er igen ved at være tid til at flytte mod et nyt værelse på skolen. Det er nu anden og sidste gang det sker. I dag er det mandag, og der er 3 dage til det store skift. Det er utroligt, hvordan flyttedagen pludselig er kommet så tæt på. Jeg mindes, at der stadig var masser af tid til at nyde mit nuværende værelse. Men tiden på efterskole flyver afsted – og især i opvisningsperioden, som vi også går igennem lige nu.

Det er ikke helt til at forstå, hvordan 4 måneder på mit, synes jeg selv, stadig meget nye værelse, er gået så stærkt forbi. At flytte værelse har bestemt gjort meget for mit efterskoleophold, og for mig selv personligt. I første periode boede jeg med to piger, som endte med at blive mine allerbedste veninder, og dem vil jeg aldrig kunne være foruden. Det var selvfølgelig heller ikke det fedeste, da vort gamle værelse skulle pakkes, og jeg ikke længere skulle vågne op til mine skønne daværende rummer.

Men hvis bare man har den rigtige tilgang til tingene og holder humøret oppe, så kan alt andet også kun blive godt. Jeg sørgede for at være udelukkende positiv for det nye værelse, og mit nuværende værelse er derfor også blevet en kæmpe succes. Selvom jeg kun havde udvekslet få ord med min nuværende rumme, er vi også endt med at få det helt vildt godt sammen, og jeg er super glad for hendes selskab. Det er især rart, efter nogle hårde uger med opvisninger og almindelige hverdage, at kunne søge tryghed og afslapning på værelset.

Det er svært at sige, hvilke tanker der går igennem hovedet på mig, når jeg tænker på flyttedagen. Lige nu er det mest tanken om, hvordan jeg dog skal få pakket hele mit værelse ned endnu engang, da jeg kun har fået flere ting siden sidst. Jeg har ingen dårlige tanker om at flytte værelse igen, selvom jeg selvfølgelig vil savne min rumme helt vildt, og ikke mindst min dejlige gang. Men da jeg kun har oplevet, at det har været en god ting at flytte, hvorfor skulle det nye så ikke også blive godt?

Jeg er en person som elsker at snakke med nye mennesker, og selvom det nu er slutperioden, vi går ind i, synes jeg aldrig, det er for sent at få nye bekendtskaber. Så jeg har tænkt mig at tage det hele med et smil, og jeg er enormt spændt på de nye omgivelser, jeg vil få på skolen.

Skriv en kommentar

Vejstrup på bloggen

På Vejstrup er vi kendt for vores gymnastik af høj klasse. Som elev på Vejstrup har du 4½ times obligatorisk gymnastik om ugen. Her ...

Mon jeg passer ind?

Nu er snart gået hele to måneder af mit fantastiske efterskoleophold. Det er egentligt sjov at tænke tilbage på den første uge ...

En weekend på Vejstrup

Efter en lang uge med undervisning, gymnastik og sport er det virkelig tiltrængt med weekend. Jeg har allerede været her mange ...

At forberede vores unge til fremtiden: læring i samskabende processer

Vi skal danne og uddanne vores unge til en fremtid, vi endnu ikke kender, siges det populært. Ifølge den amerikanske regering vil 65% ...

Musthaves på efterskole

Jeg synes personligt, at det er hammer lækkert med en varm striktrøje og nogle blødehyggesokker til de kolde efterårsmorgener. ...

Første opvisning? Om tre dage?!

De første tre måneder er gået afsindigt stærkt, men man har samtidig lært så meget på så kort tid.

Den vildeste følelse

Lørdag den 22.11 havde os elever fra Vejstrup vores første opvisning. Der var 2000 mennesker, der havde taget sig tid til at tage til ...

Vejstrup efterskole Højskolevej 49 • 5882 Vejstrup T. 62 28 10 89 M. vejstrup@vejstrup.dk

Vil du høre mere?

    Indtast dit nummer her så ringer vi dig op og svarer på alle dine spørgsmål. For at give det hurtigste svar, bedes du indtaste emnet din henvendelse drejer sig om her