| 7 min

FAQ

Find svar på de oftest stillede spørgsmål

Dagligdagen på Vejstrup

Hvor mange elever går der på Vejstrup?

Der går 250 elever.

Hvor mange ansatte er der?

Der er cirka 50 ansatte – det er både undervisere, pedeller, køkkenpersonale, administration og timelærere. Og du kan møde dem alle sammen lige her.

Kan man gå i 9. klasse på Vejstrup?

På Vejstrup kan man kun gå i 10. klasse. Vi kan simpelthen lave det fedeste skema og den bedste hverdag på efterskolen, når vi kun har 10. klasse. Så du kan godt glæde dig!

Hvad er en familiegruppe?

En familiegruppe er en gruppe på 8-10 elever, som bliver koblet på en familielærer. Vi mødes flere gange om ugen i familiegruppen, og i den første del af skoleåret spiser vi også måltiderne sammen. På den måde får man sin egen lille familie på skolen, hvor man kan føle sig ekstra tryg. Familielæreren er obs på, at eleverne i gruppen har det godt – og det er også familielæreren, der har kontakten til forældrene.

Skal jeg have gymnastik?

Ja! På Vejstrup kan du ikke slippe udenom gymnastikken – men dit niveau er fuldstændig ligegyldigt, hvis bare du har lyst til at være med.

Alle har 4,5 times obligatorisk gymnastik om ugen. Det giver et vildt godt fællesskab på skolen, at alle er sammen om noget.

Hvem skal jeg bo med?

Til at starte med kommer du til at bo sammen med en eller to af samme køn fra din familiegruppe. I november og marts holder vi flytte værelse-dag, så du kommer til at bo på tre forskellige værelser med tre forskellige roomies. På den måde lærer du mange mennesker godt at kende.

Hvor lang er en skoledag?

Skoledagen starter klokken 08.15 og slutter klokken 18. Men i løbet af dagen har du en del pauser, og der er også en stilletime omkring middagstid. Du kan vælge at fylde dit skema op med en hel masse valgfag! Men du kan også vælge nogle få valgfag og så til gengæld have mere fri tid i dit skema. Du vælger valgfag tre gange om året, så du sammensætter selv din skoledag, og den ser forskellig ud i de tre perioder, som skoleåret er inddelt i.

Hvordan kommer jeg nemmest til og fra skolen?

Du kan sagtens tage offentlig transport fra Vejstrup. Du skal dog lige gå cirka 1 kilometer til det nærmeste busstoppested. Du kan også komme fra stort set hele landet og til og fra Vejstrup med Weekendbussen! En hel del bliver også hentet og bragt af deres forældre.

Hvor mange rejser kommer jeg på?

I uge 47 er vi på en tur ud i Europa. Og i uge 3 tager vi på en fælles skilejrskole til Østrig. Derudover er der nogle rejser til Holland og Sverige, hvis du vælger vores Internationale valgfag.

Valgfag på Vejstrup Efterskole

Hvor mange valgfag kan jeg have?

Du kan vælge op til 6 forskellige valgfag om ugen!

Hvor mange valgfag er der?

Vi udbyder forskellige valgfag i de forskellige valgperioder, men der er cirka 30 forskellige valgfag at vælge imellem.

Hvornår skal jeg vælge valgfag?

Det gør du tre gange på et år – og din familielærer hjælper dig med det tekniske. Du tager valgene i august, november og marts.

Hvad hvis jeg fortryder et valgfag?

Vi synes, det er vigtigt at arbejde med at styrke din vedholdenhed. Derfor binder du dig til at have et valgfag i de cirka 8 gange, det kommer til at være i den enkelte valgperiode. Hvis du f.eks. bliver skadet, og det ikke giver mening at være med i valgfaget, får du selvfølgelig mulighed for at vælge om.

Får jeg alle mine valgfagsønsker opfyldt?

Vi gør alt, hvad vi kan for, at du får din 1. prioritet. Men der kan være for store eller små hold, som gør at vi enten nedlægger et valgfag eller laver en prioriteret liste af elever, der kan få faget. Hvis du så ikke får faget i første valgrunde, er du sikret at få det i næste.

Økonomi og indmeldelse

Er der plads?

Vi har en oversigt over pladserne på skoleåret på siden for tilmelding. Generelt er det en god idé at melde sig til i god tid.

Hvad koster et år på Vejstrup?

Det afhænger af dine forældres indkomst. Vi har lavet et enkelt overblik over økonomien her. Ellers er Niels hele skolens økonomimand, så hvis du ringer til skolens nummer: 62281089, kan han svare på ALT. Næsten i hvert fald.

Hvordan beregner jeg prisen for et ophold?

Det gør du i prisberegneren, som du finder her.

Hvordan melder jeg mig ind?

Følg linket her.

Hvad koster rejserne?

Rejserne inklusive kost og logi er en del prisen, dine forældre betaler for dit efterskoleår. Det koster altså ikke ekstra. Men det kan selvfølgelig være meget rart at have lidt lommepenge med på tur.

Praktisk

Hvornår må jeg bruge min telefon?

Den første måned bor din telefon på værelset, så du kan komme ud og lære flest mulig mennesker at kende – uden at kigge snapchat på telefonen. Herefter er det Elevrådet, der definerer mobilreglerne på skolen. Så det kan godt skifte lidt fra år til år.

Hvem vasker mit tøj?

Det gør du selv! YES! Det bliver fedt. Og der er helt sikkert en underviser eller en ven, der vil hjælpe dig, hvis du ikke er så rutineret. Det er gratis at vaske dit tøj på skolen, og vaskemaskinerne doserer automatisk helt neutral sæbe.

Må drenge og piger besøge hinandens værelser?

Ja, det må de godt. Man skal selvfølgelig respektere hinandens grænser, og man må kun gå ind på andres værelser, hvis der er nogen “hjemme” på værelset.

Får jeg en kontaktperson, når jeg starter?

Det gør du i hvert fald! Du får en familielærer, som følger dig tæt. I har flere personlige samtaler i løbet af året, og det er også din familielærer, der har tættest kontakt til dine forældre.