Ugens menu
Uge 44
Mandag | Spanske koteletter med ris og flutes Spidskålssalat Broccolisalat med tranebær, ingefær og peanuts Fuldkornsbøffer med svampe |
Tirsdag | Risengrød med kanelsukker og smør Salad nicoise med tun Nuddelsalat med varmrøget laks |
Onsdag | Skinkesteg med halv bagt kartoffel og dressing Spidskålssalat Korntabbouleh Saltbagte selleribøffer |
Torsdag | Italiensk farsbrød med flødekartofler Appelsinsalat med granatæblekerner Sensommmersalat med svampe, tyttebær, røget andebryst Bønnepaté med porrer og mandler |
Fredag | Ristaffel med kylling og gris |
Weekendens menuer fastlægges først, når vi kender elevtallet i weekenden. |


CHOKOLADEKAGE
med rabarberskum og jordbær
Tid: 2 timer + afkøling
Ingredienser:
- 150 g. mørk chokolade 70%
- 50 g. valnødder
- 50 g. mandler
- 25 g. hvedemel
- 1 stang vanillie – gem bælgen!
- 4 æg
- 100 g. farin
- 150 g. smør
- 1 springform, diam. 22 cm
Rabarberskum:
- 300 g. rabarber
- 150 g. rørsukker
- 1 spsk. kartoffelmel
- lidt vaniliesukker
Servering:
- 1/4 l. piskefløde
- 200 g. jordbær
- 20 g. mørk chokolade
Sådan gør du:
Hak chokoladen groft og blend den let med nødder, mandler, mel og vaniliekorn – endelig ikke for fint. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med sukkeret. Rør farinen godt med æggeblommerne og rør smeltet smør i. Tilsæt chokolade-nøddeblandingen og rør godt. Vend til sidst de stive hvider forsigtigt i. Smør formen og spænd et stykke bagepapir fast i bunden. Hæld dejen i og bag kagen i 40-50 min. i en 155 grader varm ovn. Lad den afkøle helt. Skær rabarber i 2 cm lange stykker. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Drys med sukker og kartoffelmel; læg den tomme vaniliebælg ved og bag det i 30 min. i en 175 grader varm ovn. Afkøl helt. Fjern vaniliestangen og rør de bagte rabarber sammen til en ensartet masse. Pisk fløden til skum, vend rabarbermassen i og fordel den over den afkølede kage. Pynt med jordbær skåret i kvarte og revet chokolade.
Rigtig god fornøjelse 🙂
De bedste hilsner fra køkkenet