Ugens menu

uge 8
Mandag Fennikelsalat med blåbær og pærer
Salat med savoykål, valnødder og abrikoser
Italienske kødboller i tomat med kogte ris
Tirsdag Råkost med rødkål og gulerødder
Bagte rodfrugter med timian
Marineret skinke med flødekartofler
Onsdag Rosenkålssalat med pærer og feta
Salat med kokosdressing
Fiskefrikadeller med kogte kartofler og persillesovs
Torsdag Forårssalat
Tabouleh
Paprikagryde med pasta
Fredag Spinatsalat med feta og granatæbler
Blomkålssalat med æbler og mandler
Karbonader med petitkartofler og bearnaisesovs
Weekendens menuer fastlægges først, når vi kender elevtallet i weekenden.

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter

CHOKOLADEKAGE

med rabarberskum og jordbær

Tid: 2 timer + afkøling

Ingredienser:

  • 150 g. mørk chokolade 70%
  • 50 g. valnødder
  • 50 g. mandler
  • 25 g. hvedemel
  • 1 stang vanillie – gem bælgen!
  • 4 æg
  • 100 g. farin
  • 150 g. smør
  • 1 springform, diam. 22 cm

Rabarberskum:

  • 300 g. rabarber
  • 150 g. rørsukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • lidt vaniliesukker

Servering:

  • 1/4 l. piskefløde
  • 200 g. jordbær
  • 20 g. mørk chokolade

Sådan gør du!

Hak chokoladen groft og blend den let med nødder, mandler, mel og vaniliekorn – endelig ikke for fint. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med sukkeret. Rør farinen godt med æggeblommerne og rør smeltet smør i. Tilsæt chokolade-nøddeblandingen og rør godt. Vend til sidst de stive hvider forsigtigt i. Smør formen og spænd et stykke bagepapir fast i bunden. Hæld dejen i og bag kagen i 40-50 min. i en 155 grader varm ovn. Lad den afkøle helt. Skær rabarber i 2 cm lange stykker. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Drys med sukker og kartoffelmel; læg den tomme vaniliebælg ved og bag det i 30 min. i en 175 grader varm ovn. Afkøl helt. Fjern vaniliestangen og rør de bagte rabarber sammen til en ensartet masse. Pisk fløden til skum, vend rabarbermassen i og fordel den over den afkølede kage. Pynt med jordbær skåret i kvarter og revet chokolade.

Skærmbillede 2016-05-03 kl. 11.23.53

 

Rigtig god fornøjelse 🙂

De bedste hilsner fra køkkenet

Vejstrup
efterskole

Højskolevej 49 • 5882 Vejstrup
T. 62 28 10 89
M. vejstrup@vejstrup.dk


Vil du høre mere?

Indtast dit nummer her så ringer vi dig op og svarer på alle dine spørgsmål. For at give det hurtigste svar, bedes du indtaste emnet din henvendelse drejer sig om her