Ugens menu

Uge 36
Mandag Kyllingbryst med rød thaicarry, kokosmælk og løse ris
Broccolisalat med cashewnødder på grøn bund
Krydret couscous med agurk, mynte og rosiner
Vegetar: Afrikansk bønnegryde
Tirsdag Helstegt svinekam med ovnstegt kartofler, tomat og squash
Salat med ærter, sommerkål og dild
Vandmelonsalat med løg, feta og græskarkerner
Vegetar: Kartoffelkager med søde kartofler
Onsdag Mousakka med kartfoler, aubergine og groft brød
Lynsauteret sensommergrønt
Salat med hvedekerner fennikel, melon og koriander
Vegetar: Marineret aubergine
Torsdag Medister med kartofler og brun sovs
Græskarsalat med kikærter og granatæbler
Tomatsalat med stegte peberfrugter og mozerella
Vegetar: Vegagryde
Fredag Græsk burger med hakkebøf. Tzatziki, løg og tomat
Weekendens menuer fastlægges først, når vi kender elevtallet i weekenden.

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter

CHOKOLADEKAGE

med rabarberskum og jordbær

Tid: 2 timer + afkøling

Ingredienser:

  • 150 g. mørk chokolade 70%
  • 50 g. valnødder
  • 50 g. mandler
  • 25 g. hvedemel
  • 1 stang vanillie – gem bælgen!
  • 4 æg
  • 100 g. farin
  • 150 g. smør
  • 1 springform, diam. 22 cm

Rabarberskum:

  • 300 g. rabarber
  • 150 g. rørsukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • lidt vaniliesukker

Servering:

  • 1/4 l. piskefløde
  • 200 g. jordbær
  • 20 g. mørk chokolade

Sådan gør du:

Hak chokoladen groft og blend den let med nødder, mandler, mel og vaniliekorn – endelig ikke for fint. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med sukkeret. Rør farinen godt med æggeblommerne og rør smeltet smør i. Tilsæt chokolade-nøddeblandingen og rør godt. Vend til sidst de stive hvider forsigtigt i. Smør formen og spænd et stykke bagepapir fast i bunden. Hæld dejen i og bag kagen i 40-50 min. i en 155 grader varm ovn. Lad den afkøle helt. Skær rabarber i 2 cm lange stykker. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Drys med sukker og kartoffelmel; læg den tomme vaniliebælg ved og bag det i 30 min. i en 175 grader varm ovn. Afkøl helt. Fjern vaniliestangen og rør de bagte rabarber sammen til en ensartet masse. Pisk fløden til skum, vend rabarbermassen i og fordel den over den afkølede kage. Pynt med jordbær skåret i kvarte og revet chokolade.

Skærmbillede 2016-05-03 kl. 11.23.53

 

Rigtig god fornøjelse 🙂

De bedste hilsner fra køkkenet

Vejstrup efterskole Højskolevej 49 • 5882 Vejstrup T. 62 28 10 89 M. vejstrup@vejstrup.dk

Vil du høre mere?

Indtast dit nummer her så ringer vi dig op og svarer på alle dine spørgsmål. For at give det hurtigste svar, bedes du indtaste emnet din henvendelse drejer sig om her