Ugens menu

Madplan for uge 33
Mandag Boller i Karry m. ris
Rødebedesalat m. rucula, valnødder og feta
Blomkålssalat m. bacon
Vegetar: Falaffel
Tirsdag Kyllingebryst m. skind paprikasovs og petitkartofler
Bønnesalat m. Butternut, røde ris og grape
Bulgursalat m. krydderurter, porre og granatæblesirup
Vegetar: Bagte squash m. gulerodsfyld
Onsdag Medisterpølse m. kartofler og brun sovs
Pastasalat m. grønt og bacon
Honningristet pære og blommesalat
Vegetar: Bønner á la græsk
Torsdag Peberfrugtgryde m. oksekød og pasta
Salat af blomkål m. pesto og brændte mandler
Avocadosalat m. iceberg og tomater
Vegetar: Korn-Otto m. tomat og grøntsager
Fredag Fiskefrokost m. tunmousse, sild m. karrysalat og æg, fiskefilet og rester.
Vegetar: Kartoffel-kikærtefrikadeller med sesam

Weekendens menuer fastlægges først, når vi kender elevtallet i weekenden.

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter

CHOKOLADEKAGE

med rabarberskum og jordbær

Tid: 2 timer + afkøling

Ingredienser:

  • 150 g. mørk chokolade 70%
  • 50 g. valnødder
  • 50 g. mandler
  • 25 g. hvedemel
  • 1 stang vanillie – gem bælgen!
  • 4 æg
  • 100 g. farin
  • 150 g. smør
  • 1 springform, diam. 22 cm

Rabarberskum:

  • 300 g. rabarber
  • 150 g. rørsukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • lidt vaniliesukker

Servering:

  • 1/4 l. piskefløde
  • 200 g. jordbær
  • 20 g. mørk chokolade

Sådan gør du!

Hak chokoladen groft og blend den let med nødder, mandler, mel og vaniliekorn – endelig ikke for fint. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med sukkeret. Rør farinen godt med æggeblommerne og rør smeltet smør i. Tilsæt chokolade-nøddeblandingen og rør godt. Vend til sidst de stive hvider forsigtigt i. Smør formen og spænd et stykke bagepapir fast i bunden. Hæld dejen i og bag kagen i 40-50 min. i en 155 grader varm ovn. Lad den afkøle helt. Skær rabarber i 2 cm lange stykker. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Drys med sukker og kartoffelmel; læg den tomme vaniliebælg ved og bag det i 30 min. i en 175 grader varm ovn. Afkøl helt. Fjern vaniliestangen og rør de bagte rabarber sammen til en ensartet masse. Pisk fløden til skum, vend rabarbermassen i og fordel den over den afkølede kage. Pynt med jordbær skåret i kvarter og revet chokolade.

Skærmbillede 2016-05-03 kl. 11.23.53

 

Rigtig god fornøjelse 🙂

De bedste hilsner fra køkkenet

Vejstrup
efterskole

Højskolevej 49 • 5882 Vejstrup
T. 62 28 10 89
M. vejstrup@vejstrup.dk


Vil du høre mere?

Indtast dit nummer her så ringer vi dig op og svarer på alle dine spørgsmål. For at give det hurtigste svar, bedes du indtaste emnet din henvendelse drejer sig om her