Ugens menu

Madplan uge 25
Mandag Indianergryde med spaghetti
Spidskålssalat med blommer
Salat med ovnbagte rabarber, valnødder og avocado
Vegetar: Mexicansk bønnegryde
Tirsdag Fiskefilet med remoulade og petitekartofler
Hvidkålssalat
Græsk salat
Vegetar: Falafler med sesam
Onsdag Stegte nakkekoteletter med løg, champignoner, kogte gule ris og paprikasovs
Couscoussalat med den skønneste dressing
Jordbær/fetasalat med glaserede pecannødder
Vegetar:
Torsdag Karbonader med kogte kartofler og bearnaisesovs
Blomkålssalat med æbler og mandler
Tomatsalat med grillet aubergine og balsamico
Vegetar: Grønne urtefrikadeller
Fredag Marineret kalkunbryst med hjemmelavede bådekartofler og kold sovs
Quinoasalat med mango og chili
Bønnesalat med solsikkekerner og saltmandler
Vegetar: Nøddesteg
Weekendens menuer fastlægges først, når vi kender elevtallet i weekenden.

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter

CHOKOLADEKAGE

med rabarberskum og jordbær

Tid: 2 timer + afkøling

Ingredienser:

  • 150 g. mørk chokolade 70%
  • 50 g. valnødder
  • 50 g. mandler
  • 25 g. hvedemel
  • 1 stang vanillie – gem bælgen!
  • 4 æg
  • 100 g. farin
  • 150 g. smør
  • 1 springform, diam. 22 cm

Rabarberskum:

  • 300 g. rabarber
  • 150 g. rørsukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • lidt vaniliesukker

Servering:

  • 1/4 l. piskefløde
  • 200 g. jordbær
  • 20 g. mørk chokolade

Sådan gør du!

Hak chokoladen groft og blend den let med nødder, mandler, mel og vaniliekorn – endelig ikke for fint. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med sukkeret. Rør farinen godt med æggeblommerne og rør smeltet smør i. Tilsæt chokolade-nøddeblandingen og rør godt. Vend til sidst de stive hvider forsigtigt i. Smør formen og spænd et stykke bagepapir fast i bunden. Hæld dejen i og bag kagen i 40-50 min. i en 155 grader varm ovn. Lad den afkøle helt. Skær rabarber i 2 cm lange stykker. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Drys med sukker og kartoffelmel; læg den tomme vaniliebælg ved og bag det i 30 min. i en 175 grader varm ovn. Afkøl helt. Fjern vaniliestangen og rør de bagte rabarber sammen til en ensartet masse. Pisk fløden til skum, vend rabarbermassen i og fordel den over den afkølede kage. Pynt med jordbær skåret i kvarter og revet chokolade.

Skærmbillede 2016-05-03 kl. 11.23.53

 

Rigtig god fornøjelse 🙂

De bedste hilsner fra køkkenet

Vejstrup
efterskole

Højskolevej 49 • 5882 Vejstrup
T. 62 28 10 89
M. vejstrup@vejstrup.dk


Vil du høre mere?

Indtast dit nummer her så ringer vi dig op og svarer på alle dine spørgsmål. For at give det hurtigste svar, bedes du indtaste emnet din henvendelse drejer sig om her