Ugens menu

Uge 49
Mandag Rødbedesalat med peberrod og valnødder
Salat af palmekål, rosenkål og pærer
Julemedister med petitkartofler og brun sovs
Tirsdag Grønkåls-coleslaw med æbler og peanuts
Blomkålsbarbecue med karsedip
Pikant kyllingefad med champignon, peberfrugter og løg. Dertil jasminris
Onsdag Kogte ærter
Spinatsalat med amaretto-kirsebær og ristede mandler
Hakkebøf med bådkartofler og bearnaisesovs
Torsdag Rødkålssalat med figner og druer
Bagte flerfarvede gulerødder
Flæskesteg med kartofler og brun sovs
Fredag Selvbygget hotdog med brød, pølser, ketchup, sennep, syltede rødløg og hotdog relish
Weekendens menuer fastlægges først, når vi kender elevtallet i weekenden.

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter

CHOKOLADEKAGE

med rabarberskum og jordbær

Tid: 2 timer + afkøling

Ingredienser:

  • 150 g. mørk chokolade 70%
  • 50 g. valnødder
  • 50 g. mandler
  • 25 g. hvedemel
  • 1 stang vanillie – gem bælgen!
  • 4 æg
  • 100 g. farin
  • 150 g. smør
  • 1 springform, diam. 22 cm

Rabarberskum:

  • 300 g. rabarber
  • 150 g. rørsukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • lidt vaniliesukker

Servering:

  • 1/4 l. piskefløde
  • 200 g. jordbær
  • 20 g. mørk chokolade

Sådan gør du!

Hak chokoladen groft og blend den let med nødder, mandler, mel og vaniliekorn – endelig ikke for fint. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med sukkeret. Rør farinen godt med æggeblommerne og rør smeltet smør i. Tilsæt chokolade-nøddeblandingen og rør godt. Vend til sidst de stive hvider forsigtigt i. Smør formen og spænd et stykke bagepapir fast i bunden. Hæld dejen i og bag kagen i 40-50 min. i en 155 grader varm ovn. Lad den afkøle helt. Skær rabarber i 2 cm lange stykker. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Drys med sukker og kartoffelmel; læg den tomme vaniliebælg ved og bag det i 30 min. i en 175 grader varm ovn. Afkøl helt. Fjern vaniliestangen og rør de bagte rabarber sammen til en ensartet masse. Pisk fløden til skum, vend rabarbermassen i og fordel den over den afkølede kage. Pynt med jordbær skåret i kvarter og revet chokolade.

Skærmbillede 2016-05-03 kl. 11.23.53

 

Rigtig god fornøjelse 🙂

De bedste hilsner fra køkkenet

Vejstrup
efterskole

Højskolevej 49 • 5882 Vejstrup
T. 62 28 10 89
M. vejstrup@vejstrup.dk


Vil du høre mere?

Indtast dit nummer her så ringer vi dig op og svarer på alle dine spørgsmål. For at give det hurtigste svar, bedes du indtaste emnet din henvendelse drejer sig om her