Ugens menu

Madplan for uge 13
Mandag Millioner af bøffer, spaghetti, ost, ketchup
Grønkålsalat m/marineret broccoli, æbler, nødder
Spinatsalat m/ feta, gul peber og sort oliven
Tirsdag Fiskefrikadeller, kartofler, hj.lavet kold remouladesovs
Bagte gulerødder m/ pesto
Rødbedesalat m/ wasabi, røde grapestykker
Onsdag Marineret svinefile m/ petitkartofler og fynsk tzatzaki
Myntecoleslaw m/ ananas
Dampet bønner
Torsdag Kold mad m/ lune retter. Orientalsk ferskensuppe med rejer og flutes
Fredag Kold mad m/ lune retter. Tyrkisk suppe m/ suppehorn

Weekendens menuer fastlægges først, når vi kender elevtallet i weekenden.

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter

CHOKOLADEKAGE

med rabarberskum og jordbær

Tid: 2 timer + afkøling

Ingredienser:

  • 150 g. mørk chokolade 70%
  • 50 g. valnødder
  • 50 g. mandler
  • 25 g. hvedemel
  • 1 stang vanillie – gem bælgen!
  • 4 æg
  • 100 g. farin
  • 150 g. smør
  • 1 springform, diam. 22 cm

Rabarberskum:

  • 300 g. rabarber
  • 150 g. rørsukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • lidt vaniliesukker

Servering:

  • 1/4 l. piskefløde
  • 200 g. jordbær
  • 20 g. mørk chokolade

Sådan gør du!

Hak chokoladen groft og blend den let med nødder, mandler, mel og vaniliekorn – endelig ikke for fint. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med sukkeret. Rør farinen godt med æggeblommerne og rør smeltet smør i. Tilsæt chokolade-nøddeblandingen og rør godt. Vend til sidst de stive hvider forsigtigt i. Smør formen og spænd et stykke bagepapir fast i bunden. Hæld dejen i og bag kagen i 40-50 min. i en 155 grader varm ovn. Lad den afkøle helt. Skær rabarber i 2 cm lange stykker. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Drys med sukker og kartoffelmel; læg den tomme vaniliebælg ved og bag det i 30 min. i en 175 grader varm ovn. Afkøl helt. Fjern vaniliestangen og rør de bagte rabarber sammen til en ensartet masse. Pisk fløden til skum, vend rabarbermassen i og fordel den over den afkølede kage. Pynt med jordbær skåret i kvarter og revet chokolade.

Skærmbillede 2016-05-03 kl. 11.23.53

 

Rigtig god fornøjelse 🙂

De bedste hilsner fra køkkenet

Vejstrup
efterskole

Højskolevej 49 • 5882 Vejstrup
T. 62 28 10 89
M. vejstrup@vejstrup.dk


Vil du høre mere?

Indtast dit nummer her så ringer vi dig op og svarer på alle dine spørgsmål. For at give det hurtigste svar, bedes du indtaste emnet din henvendelse drejer sig om her