Mon jeg passer ind?

af Sofie Skyttegaard, elev

Nu er snart gået hele to måneder af mit fantastiske efterskoleophold. Det er egentligt sjov at tænke tilbage på den første uge her, for da var alt så nyt og spændende, men samtidig ubeskriveligt skræmmende. Jeg kan huske, hvor nervøs og spændt jeg var dagen inden, vi startede. Der kørte alle mulige tanker rundt i hovedet: ”Mon jeg får en god roomie”, ”mon jeg får venner”, ”mon jeg passer ind”, ”hvad hvis jeg ikke kan lide det”, ”hvad hvis de andre ikke kan lide mig” – og så videre. Endelig kom dagen, hvor vi alle skulle starte. Jeg tænkte ikke på andet end at give et godt førstehåndsindtryk. Jeg smilede til alle, jeg gik forbi – for de skulle jo ikke tænke dårligt om mig. Jeg prøvede generelt bare at virke helt rolig, hvilket jeg overhovedet ikke var. Da forældrene tog hjem hen på eftermiddagen, føltes det som om, at man nu for alvor var helt alene i verden. Det virkede så unaturligt at skulle føle sig hjemme et sted, hvor man ikke kendte nogen eller noget. Selvom det er svært i starten, så tilpasser man sig stadig hurtigt. Både i de omgivelser man befinder sig, men også blandt de 242 andre elever.

12083976_1113995648612346_1009368485_n

Alt det her tænker man slet ikke over nu – her efter to måneder. I dag gik jeg rundt og tænkte på, hvordan opholdet her har udviklet sig bedre og bedre. Nu er det blevet naturligt bare at snakke med en masse. Man har vænnet sig fuldstændig til dagsrutinen, og det er generelt bare blevet mere hverdag. I starten var der ingen problemer med at stå op om morgenen, for der skulle man opleve en masse og i hvert fald ikke gå glip af noget. Det skal man dog stadig, men for mig er hver morgen en krig (ja, også for min roomie). Vi ligger i hvert fald lige i sengen liiidt for længe, end hvad vi nok burde. Generelt kan man bare mærke, at man nu tænker på Vejstrup som sit hjem. Jeg kan selv mærke, at det er her, jeg hører til – i hvert fald dette år. Jeg savner Vejstrup, når jeg tager hjem i weekenderne. Også selvom det kun er to dage. Men, på den anden side, så er hjemmeweekenderne altså også ret tiltrængte. Det er tiltrængt lige at få et pusterum og få tømt hovedet, så man er klar igen efter weekenden.

Som sagt er der snart gået to måneder af dette fantastiske år. Det har været to uforglemmelige måneder, og derfor glæder jeg mig bare endnu mere til resten af året.

//:Sofie Skyttegaard, elev årgang 15/16

12067788_1113995645279013_992623446_n

Skriv en kommentar

Vejstrup på bloggen

På Vejstrup er vi kendt for vores gymnastik af høj klasse. Som elev på Vejstrup har du 4½ times obligatorisk gymnastik om ugen. Her ...

Vil du høre mere?

    Indtast dit nummer her så ringer vi dig op og svarer på alle dine spørgsmål. For at give det hurtigste svar, bedes du indtaste emnet din henvendelse drejer sig om her