Økonomi

det koster et efterskoleophold på Vejstrup

Et efterskoleophold er ikke gratis – men helt bestemt pengene værd. Her på siden finder du den nødvendige info omkring økonomien i forbindelse med et efterskoleår på Vejstrup.

Hos os er betalingen inklusive alle kendte faste udgifter til undervisning og ophold, herunder betaling for skilejrskole og studierejse i Europa, klasseboost, skoletøj, opvisningsdragt til gymnastik mv.

Der kan dog være ekstraudgifter i forbindelse med specielle valgfag, som kun vedrører enkelte elever, eksempelvis kørekort eller jagttegn. Hvis du vælger at gå til Cambridge-eksamen er der også en egenbetaling på 2000 kroner for den. Du kan dog godt vælge at have Cambridge-engelsk uden at afslutte med den officielle eksamen.

Første rate skolepenge af 12 rater opkræves 1. juni og herefter hver måned.

På linket nedenfor kan I beregne, hvad I selv skal betale – din egenbetaling for et efterskoleophold efter elevstøtte fra staten er trukket fra.

Når tilmeldingen af dit barn er registreret i vores system, vil vi rette henvendelse til jer pr. mail med oplysning om, at eleven er optaget til det ønskede skoleår.

Ved optagelse indbetales et optagelsesgebyr på kr. 1.000. Dette beløb tilbagebetales ikke ved evt. framelding.

Hvis vi pt. ikke har ledige pladser til det ønskede skoleår, tilføjes du ventelisten. Der betales et ventelistegebyr på kr. 1.000, når du tilføjes ventelisten. Beløbet tilbagebetales ved framelding fra ventelisten eller ved skoleårets start, hvis skolen ikke kan tilbyde en plads. Hvis der opstår en ledig plads, kan I forvente at blive kontaktet af skolen.

Skolens kontor kan kontaktes på hverdage, tlf. 62281089 mellem kl. 9.00 og 15.00.

Vi gør opmærksom på, at Vejstrup Efterskole overholder GDPR ved udfyldelse af indmeldelsesblanketten.

Beregn din pris her med Efterskoleforeningens prisberegner her.

 

Beregn pris

Bemærk, at det er husstandsindkomsten to år før skolestart, der ligger til grund for beregningen af elevstøtten. Det vil sige, at hvis forældrene er skilt og den forælder, der har samme folkeregisteradresse som eleven ved kursets begyndelse, har en samlever eller ægtefælle, skal dennes indkomst regnes med i beregningen af elevstøtte.

Indkomstgrundlaget svarer for de fleste til indkomsten efter AM-bidrag med tillæg af positiv kapitalindkomst og uden hensyn til eventuelle fradrag.

Hvis der er søskende under 18 år fratrækkes indkomsten 38.382 for hver. Dette gælder også evt. samlevers børn.

NB: Afbryder eleven et ophold efter mindre end to uger på skolen, bortfalder statsstøtten.

Læs evt. mere info hos Efterskoleforeningen eller kontakt skolen for yderligere info. Vi står altid klar til at besvare jeres spørgsmål – også når det drejer sig om økonomien i et efterskoleophold. 

Læs mere hos Efterskoleforeningen.