| 8 min

Rytmisk gymnastik på Vejstrup

for dig, der ikke kan få nok af rytme

Kicket du får, når du rammer det splitspring, du har øvet på længe. Benene føles, som om de sidder helt oppe under loftet, alle dine kammerater hepper og råber! Musikken pumper derudad og ordene flyver pludselig ud af dig:

“JEG GJORDE DET!”

At blive revet fuldkommen med af den fede stemning og opbakning, og at mærke hvordan din krop lige pludselig gør ting, som du slet ikke troede den kunne er en følelse, vi elsker på rytmelinjen. Og du kan være med!

 

Vælger du rytmisk gymnastik på Vejstrup, bliver du kastet ud i mange forskellige elementer inden for den rytmiske gymnastik. Du kommer blandt andet til at arbejde med sving, drejninger, spring over gulv, forskellige bevægelseskvaliteter, gulvarbejde, contemporary/moderne dans, improvisation og meget mere. 

Derudover er en af de fede ting ved rytmelinjen, at du kommer til at arbejde med forskellige håndredskaber som tøndebånd, tov, køller og bold. Kort sagt får du altså mulighed for at snuse til mange forskellige discipliner, og at nørde og udforske dine egne evner og nysgerrighed. 

Bliv klogere på linjen

Hvorfor valgte du rytmelinjen?

Fællesskabet, teknisk udvikling og de mange grin!

De tre fedeste ting ved rytme

Hyggelig stemning, gode trænere og stor udvikling.

Bliv smadret i splitspring

Du må gerne faile! Det er helt okay her.

Nusse, nusse, nusse <3

Vi har vores helt eget hyggelige lille ritual på rytmelinjen. Måske du har set det på TikTok?

Vis os dit splitspring

Vi kan sagtens have det sjovt, mens vi bliver bedre.

2 min

Se filmen om rytmelinje her

2 min |

Se filmen om rytmelinje her

Du er nice!

Hvordan er rytmelinjen på Vejstrup?

Du har din linje 3 gange om ugen. Vi lægger stor vægt på at skabe et stærkt sammenhold mellem alle på linjen. Det skal være et trygt rum, hvor I tør afprøve sammen, hygge sammen, fejle sammen, holde sammen og ikke mindst spille hinanden bedre. 

Når du træder ind i rytmesalen kan du lægge alle dagens op- og nedture bag dig. Du slår hjernen fra og kroppen til. Her handler det nemlig ikke om at præstere eller om at tænke, men det handler om at være til stede og mærke din krop. Her er der ikke noget rigtigt og forkert.

Du lærer og bliver dygtigere, når du kaster dig ud i nye ting, og tør at komme lidt ud af din komfortzone.

Det kan være, at vi skal arbejde med et helt nyt bevægelsesmønster i en topfed koreografi, eller skal afprøve et nyt spring over gulv, som ser helt vanvittigt ud.

Men hvis du kunne det hele fra start af, var der jo ikke så meget at lære.

Timen begynder ofte med en leg, hvor vi lige ser hinanden i øjnene og får grinet sammen. Uanset hvordan dagen indtil videre har været, så starter den nu med et grin med dine gode kammerater. Når timen lakker mod enden runder vi af med vores afslutningsritual, som sender alle videre fra timen med et smil. 

 

Fællesskab og fællesgymnastik

På Vejstrup er der fællesgymnastik for alle – og dét er MEGA fedt! Fællesgymnastikken er nemlig fællesskabets brændstof og limen, der binder os sammen – på tværs af linjer, klasser, familiegrupper, interesser og alt det andet. Så uanset om du er på Rytme-, Fitness- eller Spring-linjen, vil du være en del af det fællesprojekt, som hele skolen samler sig om, bidrager til og dyrker hvert år.

Og bare rolig – for lige meget om du er en gymnastikhaj eller aldrig har slået en vejrmølle før, så er der plads til dig.

I foråret kommer du især til at mærke det fælleskab, som fællesgymnastikken bringer med sig, da du sammen med resten af Vejstrup turnerer Danmark tynd og laver over 20 opvisninger i hele landet.

Desuden ser mange fællesgymnastikken som en stor legetime, hvor du får sved på panden, har det vildt sjovt og mærker fællesskabet. Alle elever på Vejstrup har fællesgymnastik tre gange om ugen. Det er en del af ånden, historien og fællesskabet på efterskolen. Og det skal du naturligvis også deltage i.

Læs mere om fællesgymnastikken her.

Hvem underviser på rytmelinjen?

Emilie Engelbrecht Kristensen, Louise Bech Spejlborg og Emilie Frost er tre toptunede rytmetøser, der er klar til at gøre dit år på linjen helt fantastisk.

De har en bred og alsidig gymnastikbaggrund, er dedikerede i alt, hvad de gør, og så er de alle tre stadige aktive gymnaster med fingeren på pulsen! 

I ny og næ vil der selvfølgelig også kigge nogle nice gæsteundervisere forbi linjen.

 

“Kan jeg gå på rytmelinjen?”

.. tænker du måske? Ja! Det kan du helt sikkert.

Hvis du:

  • vil være en del af et stærkt fællesskab
  • kan lide at dygtiggøre dig og udfordre dig selv 
  • er nysgerrig på hvad din krop kan og på forskellige måder at bevæge dig på
  • vil have det fedeste år på Vejstrup i et hulens godt selskab

Så er rytmelinjen lige noget for dig!!