”HJEM TIL FORENINGEN” – på Vejstrup efterskole
onsdag den 31. maj 2023
kl.19.30 – 21.00.  

PROGRAM

Kl.19.15: Ankomst og klargøring ved eget bord
Kl.19.30: Velkomst i Hallen
Kl.19.45: Præsentations-PITCH af foreninger/klubber (info her på siden)
Kl.20.30: Fri snak og besøg ved foreningerne
Kl.21.00: Farvel og tak for denne gang – vi ses hjemme i foreningen 

Vil du have kompetente, unge instruktører hjem til din forening/klub?

På Vejstrup vil vi gøre alt, hvad vi kan for, at eleverne er foreningsaktive, når de afslutter efterskoleopholdet. “Hjem til foreningenbliver en aften med fokus på at få (gen)dannet kontakten og bygget bro mellem vores elever og jer – elevernes respektive lokalforeninger/klubber. 

Kort sagt:Vi ønsker at levere de unge mennesker, vi har til låns, tilbage til hverdagen og til jer foreninger/klubber med rygsækken fuld af kompetencer og lyst til at indgå i spændende samarbejder. Det gælder både som udøver og/eller som frivillig.

Under tilmeldingsformularen finder du meget mere info og detaljer om arrangementet.

Har vi elever fra jeres område?

Se den fulde liste over elevers postnumre og linjer her.

Tilmeld din forening

piger lytter til træner i springcentret

Hvad kræver det af jer?

Fold punkterne ud ved at klikke på dem.

Fyld bilen

Af erfaring fra andre efterskoler, har det været en god oplevelse for alle, når I som forening er forskelligt repræsenteret og også tænker på at være i øjenhøjde med eleverne. Det vil sige, at det fx kan give god mening at fylde bilen/bilerne med bestyrelsesmedlemmer, udvalgsmedlemmer, gymnaster og instruktører. Har man fx tidligere efterskoleelever i sin forening, er det jo nemt for vores elever at kunne forholde sig til dem og deres erfaringer.

Forbered et Præsentations-PITCH

Som angivet i programmet er der et præsentations-PITCH, hvor I som forening kort skal fortælle om, hvad I har af muligheder, tilbud og udfordringer hjemme hos jer, og hvordan I ser at eleverne kan blive en del af jeres hverdag. Når vi har fået alle tilmeldinger i hus, sender vi nærmere information om denne del, og hvor lang tid I har til jeres præsentations-PITCH. 

Medbring foreningsmateriale

I programmet er der også afsat tid til ”fri snak”, hvor eleverne kan gå rundt i hallen og få en uddybende snak med jer. Praktisk stiller vi høje runde café borde op så hver forening har et bord til fx brochurer, programmer, tegninger, computer eller lign. Det er ikke et krav at I medbringer noget, men I er velkomne til det. Hvis I medbringer roll-up vil vi gerne vide det på forhånd, tak.  

Tilmeld jer

Ovenfor kan I tilmelde jer via formularen. Kom gerne flere fra samme forening – bare det giver mening for jer.

Vi håber, I finder indbydelsen meningsgivende og spændende. Deadline for tilmelding til arrangementet er fredag den 15. maj kl. 12.00 via ovenstående formular.

Vi glæder os til at høre fra jer! Er der spørgsmål, kan I kontakte Katrine Myrup på tlf. 53584898 eller mail: km@vejstrup.dk 

Baggrundsinfo

Vi modtager på Vejstrup hvert år mange elever, som er foreningsaktive som aktive eller instruktører, inden de starter på efterskolen, og vi er meget optagede af samarbejdet med foreningerne. I skolens værdigrundlag står der, at vi skal være med til at udvikle gymnastikken i Danmark.

Derfor er skolens samarbejde med foreninger særdeles vigtigt for os. I løbet af skoleåret er vi rundt til mange gymnastikopvisninger, og vi har besøg på skolen af mange foreninger til opvisninger og foreningsweekender.

Men herudover vil vi også gerne gøre alt, hvad vi kan for, at eleverne også er foreningsaktive, når de afslutter opholdet. Derfor får alle elever tilbudt en instruktøruddannelse enten på deres linjer eller som boostfag.

Herudover har alle elever i løbet af skoleåret samtaler med linjefagslærerne, hvor et af de obligatoriske samtalepunkter er, hvor og hvordan de tænker, deres foreningstilknytning skal være, når de stopper på skolen, ligesom de i deres obligatoriske selvvalgte opgave i 10. klasse skal reflektere over foreningstilknytning, når de har afsluttet efterskoleopholdet.

Endelig har vi et eller flere arrangementer på skolen, hvor vi inviterer foreninger til at komme på besøg på skolen til en foreningsaften, hvor de kan foretælle om foreningerne, ligesom der er mulighed for at aftale besøg i foreningerne til træninger eller lignende

Bonusinfo: Vi ved, at ca 75% af vores elever var foreningsaktive, inden de startede på skolen, og at ca 85% af eleverne forventer at være foreningsaktive, når de slutter. Mere end halvdelen af vores elever ønsker at være hjælpeinstruktører, instruktører eller trænere, når de slutter på skolen.