| 4 min

Bogligt

undervisning på Vejstrup

Når du starter på Vejstrup, bliver du en del af en klasse med cirka 24 andre – og du vil også gå i klasse med nogen, der har en anden linje, end du har, så du lærer en masse nye mennesker at kende.

Det er helt vildt vigtigt for os, at du i løbet af dit år på Vejstrup kommer til at føle dig klar til at begynde på din ungdomsuddannelse. Det gør vi ved i det boglige at have fokus på at give dig nogle værktøjer med i rygsækken, som du kan hive frem, når du får brug for dem – og det gælder både på din ungdomsuddannelse, men også alle mulige andre steder i livet.

Du skal gøre dig klar på at være en aktiv deltager i den boglige undervisning, så vi sammen kan skabe et trygt rum, hvor det er mega okay at fejle – for det er sådan, du bliver klogere. Du kommer også til at skulle tage ansvar for selv at lære noget.

Til gengæld vil du opleve, at du får et team af lærere, som er vildt interesserede i din mening og dine tanker om tingene, og som lytter til dig og dine klassekammerater.

Afgangsprøve eller projekt

Du kan afslutte din 10. klasse på Vejstrup med den klassiske Folkeskolens Afgangsprøve. Vælger du det, kommer du selvfølgelig til at have de timer og fag, der kræves for, at du føler dig klar til prøverne.

Du kan også vælge at afslutte din 10. klasse med at skabe dit helt eget projekt. Her vil den sidste del af skoleåret i høj grad bære præg af projektarbejde, hvor du får redskaber til at idéudvikle, researche, formidle og udføre idéer sammen med andre.

Samarbejde

Du vil komme til at arbejde RIGTIG meget sammen med de andre i klassen på kryds og tværs, så du øver dig i at kunne samarbejde med mange forskellige typer af mennesker.

Det kommer til at styrke dig både fagligt og personligt. Så når du er færdig på Vejstrup, bliver du en bedre og sejere kollega, bror, søster, datter, søn, kæreste – you get the picture…

Ordet “samarbejde” kan du simpelthen ikke slippe udenom, når du sætter din fod på Vejstrup. Fordi vi ved, at evnen til at samarbejde er en stor del af at føle sig rustet og klar til livet i det hele taget.

Og du kan lige så godt indse det: Du kommer ikke igennem livet uden at skulle samarbejde. I det boglige på Vejstrup kommer du til at prøve kræfter med både at samarbejde i mindre og lidt større grupper, så du føler dig tryg ved begge dele.

elever fordybet i snak i undervisningen

Du kommer til at arbejde rundt omkring på skolen sammen med dine kammerater.

Fra elev til studerende

Hvad er forskellen på en elev og en studerende, tænker du måske? Jo, en elev er en, der modtager undervisning, og som i stor grad er passiv og afventende og ofte venter på, at tingene bliver “serveret” for hende. Men en studerende derimod er aktiv, undersøgende og engageret og i stand til selv at organisere og prioritere både sin tid og sit stof. 

MEN HEY! Vi ved godt, at du ikke kommer som en færdigbagt studerende, når du starter hos os. Det er en proces, som alle gennemgår, når de går på Vejstrup. Og alle undervisere er klar til at hjælpe dig på vej. Det gør vi især igennem projektbaseret læring, hvor du vil få værktøjer til selv at gribe en idé og gå med den – og gøre dine egne tanker og refleksioner til færdige projekter, som du kan være stolt af.

Det er IKKE gammeldags røv til sæde-undervisning, vi tror på. Og vi er faktisk ret nørdede omkring at gøre undervisningen så spændende og lærerig, som det overhovedet er muligt.