Væredygtighed

et helt særligt vejstrupsk begreb

Ønsker du dig et godt liv? Altså, sådan et liv, hvor du får masser af gode oplevelser og lykkes med de ting, du beskæftiger dig med? Men også et liv, hvor du er i stand til at håndtere de udfordringer, du møder, og have det godt med det? Og hvor du samtidig har tro på fremtiden – både gennem det søde og det sure? Så er det faktisk noget af det allervigtigste, vi arbejder med på Vejstrup. 

Med et samlet ord kalder vi det: VÆREDYGTIGHED

Og væredygtighed er, når din faglighed er i orden, når du er fysisk i topform, og når du har en positiv og konstruktiv tilgang til tilværelsen.

I din klasse udvikles din faglighed ved, at du er en aktiv medspiller i din egen læring. Vi har høje forventninger til dig, men vi giver dig også den faglige støtte og sparring, som er nødvendig for, at du når de faglige mål, du selv er med til at udforme i tæt samarbejde med dine lærere og de andre elever i klassen.

På din linje arbejder du sammen med andre elever med de samme interesser som dig med din fysiske og tekniske udvikling. Linjelærerne, som alle er nogle af Danmarks dygtigste, er dine fysiske, tekniske og mentale vejledere, og sammen med dem vil du nå dine mål i den linje, du har valgt.

I din familiegruppe og i fællesaktiviteterne udvikles du menneskeligt, så du opnår selvindsigt og udvikler din personlighed. Vi arbejder hele året med, at du skal blive modig, så du tør sige til og fra. Du skal lære at acceptere dig selv og andre.

Du bliver i stand til at arbejde vedholdende – altså lige at give den en ekstra skalle, selvom du egentlig ikke synes, du kan mere eller har lyst. Og endelig udvikles din empati i det positive samspil med de voksne omkring dig og de andre elever. 

Du kommer til at høre mig sige “væredygtighed” rigtigt mange gange i løbet af dit efterskoleår!

Michael Bjørn, forstander

Til sammen kalder vi det for Vejstrups MAVE-koncept:

Mod
Accept
Vedholdenhed
Empati

Sammen arbejder vi med at udvikle de her egenskaber hos dig. Og når du er i faglig, fysisk og medmenneskelig topform, kan du håndtere de udfordringer, du møder og have det godt med det – du er væredygtig!

2 min.

Hør Michael fortælle om vores MAVE-koncept

2 min. |

Hør Michael fortælle om vores MAVE-koncept

Mange tak