| 10

Tumbling på Vejstrup

Kan du flyve? Det kan tumblere!

I løbet af de 6-7 sekunder en øvelse i tumbling tager, rører du samlet set kun banen i 1 sekund. Resten af tiden er du flyvende!

Det er den fedeste fornemmelse at fylde en bane med whips og bare mærke at farten stiger og stiger, for hvert eneste afsæt du laver. Den bedste måde at stoppe på er faktisk at lave en spændstig snapdown og lade banen skyde dig 3-4 meter op i luften i den lækreste dobbeltstrakt. 

På Vejstrup Efterskole er det bestemt ikke alle elever, der kan det! Det er heller ikke alle elever på tumbling, der kan det. Men hvert eneste år er der elever, som oplever den fede fornemmelse, det er at tumble ned ad banen for fuld fart. I tumbling lærer du at beherske kræfterne, adrenalinen, nervøsiteten og finde modet til selv at tage springet!

Tumblinglinjen på Vejstrup er lige så meget for piger, som for drenge. Og har du aldrig lavet whips før? Så lærer vi dig det! Vi tager altid udgangspunkt i dit niveau.

Bliv klogere på linjen

Mød Johanne

En mindre linje med masser af tid til at koncentrere sig om den enkelte elev.

Mød Emma

Det er styrke, det er fedt og det er power.

Mød Malthe

Det er sygt fedt.

Mød If

Sammenhold først og fremmest, og personlig udvikling.

En typisk træning

Fælles opvarmning, teknik træning og så fyrer vi den af med spring.

Der er plads til alle

Nogen har tumblet i 12 år og andre er først lige startet.

Mød Olivia

Hårdt, fedt og hyggeligt.

Hvordan er tumbling-linjen på Vejstrup?

Selvom tumbling er en individuel sport, så er træningsmiljøet det vigtigste på Vejstrup. Dine kammerater på tumblinglinjen og generelt i springcenteret er med til at skabe et træningsmiljø med en stemning, hvor I giver fuld gas og træner fokuseret og sjovt!

Vi har et fantastisk center, hvor vi har mulighed for at skabe den perfekte udvikling for lige netop dig. 

Vi kan starte i stortrampolinen, hvad enten det er whipback, trans eller trippelback, du er ved at lære eller forbedre. Derefter rykker vi springet over på vores fasttrack og senere videre på en af vores Airtracks. Her kan du få en masse gentagelser på enten den 25 meter lange AirTrack eller nogle af vores kortere udgaver på 15 meter.

Når du begynder at mestre dit spring teknisk og har fået den nødvendige styrke, så rykker du da bare dit spring over på den røde Skakun Fiberbane. 

Den røde fiberbane står altid fremme i vores springcenter, så du kan som tumbler altid træne. Selvom der ikke er en underviser i centeret til at åbne stortrampolinerne, kan du alligevel snuppe et par omgange med whips på det røde monster eller de andre baner i centeret.

Vi elsker at nørde. Nørde ment på den måde, at man sætter sig ind i tingene, og forstår hvorfor man bliver en bedre tumbler ved at ændre på sin teknik, styrke eller psyke.

Fællesskab og fællesgymnastik

På Vejstrup er der fællesgymnastik for alle – og dét er MEGA fedt! Fællesgymnastikken er nemlig fællesskabets brændstof og limen, der binder os sammen – på tværs af linjer, klasser, familiegrupper, interesser og alt det andet. Så uanset om du er på Tumbling-, Danse- eller Spring-linjen, vil du være en del af det fællesprojekt, som hele skolen samler sig om, bidrager til og dyrker hvert år.

Og bare rolig – for lige meget om du er en gymnastikhaj eller aldrig har slået en vejrmølle før, så er der plads til dig.

I foråret kommer du især til at mærke det fælleskab, som fællesgymnastikken bringer med sig, da du sammen med resten af Vejstrup turnerer Danmark tynd og laver over 20 opvisninger i hele landet.

Desuden ser mange fællesgymnastikken som en stor legetime, hvor du får sved på panden, har det vildt sjovt og mærker fællesskabet. Alle elever på Vejstrup har fællesgymnastik tre gange om ugen. Det er en del af ånden, historien og fællesskabet på efterskolen. Og det skal du naturligvis også deltage i.

Læs mere om fællesgymnastikken her.

Konkurrencer med tumblinglinjen

Vi skal selvfølgelig også til konkurrencer. Det er fedt at møde tumblere fra andre klubber og skoler!

Du prøver kræfter med at matche dig selv op imod de andre. Hvordan klarer de sig i forhold til det nye, jeg har taget med og skal vise dem? Er det nok til at vinde? Er det nok til at slå min kammerat, som nu går på Flemming?

Vi skal afsted til konkurrencer for at have det for fedt. Det handler ikke kun om at vinde konkurrencen, men mest om at vinde over dig selv.

Sæt dig nogle mål og prøv at indfri dem! Hvis det lykkes, så bliver det den fedeste dag med masser af spænding og intensitet. Vi deltager både i individuelle konkurrencer og holdkonkurrencer, som afvikles til Efterskole DM i Tumbling.

 Vi håber virkelig, at vi kan være med til at løfte dig som tumbler og menneske på tumblinglinjen. Mange af de værktøjer, vi arbejder med på linjen, når du lærer dig selv bedre at kende som tumbler, kan du også bruge i livet generelt!

Hvem underviser på tumbling-linjen?

På Vejstrup har vi fundet nogle af det bedste lærere til tumbling i Danmark!

Michael Moselund har været træner for landsholdet i Tumbling i en periode fra 2004 til 2018 og været med til at nytænke og udvikle sporten lige siden, hvilket også kastede flere internationale medaljer af sig til både VM og EM. 

If Ofodile har været på Vejstrup i (mindst) 100 år og var med til banke tumbling i gang i Danmark, da det blev introduceret i midten af 90’erne. If var en markant springer på landsholdet og har også repræsenteret Danmark ved både VM og EM.

 

Nyeste skud på stammen i DK’s bedste trænerteam er Johanne Nørby. Johanne har selv været elev på Vejstrup og stoppede på Landsholdet efter EM i 2021. Hun nåede at være en del af landsholdet siden 2005.

Johanne er et levende bevis på, at man med målrettet, stædig og fokuseret træning sagtens kan blive ved med at lave eksplosiv gymnastik over en lang periode. Johanne er virkelig et forbillede for alle danske tumblere.

Pssst… Vil du møde dine trænere allerede nu? Så se deres præsentationsvideoer på siden for alle vores undervisere her.