| 8 min

Danselinjen på Vejstrup

Er du klar til at groove til en banger-playliste til hver træning?

Når du vågner med en træt og øm krop en onsdag morgen, kan dansetimen kl. 8.15 måske virke som en uoverskuelig aktivitet.. Men når du endelig har fået bevæget dine Birckenstock-beklædte fødder ned til spejlsalen, er morgenstræk til bløde rytmer kombineret med lysindfaldet fra det store vinduesparti den rene medicin for både krop og sjæl.  

På danselinjen er der fokus på at få kendskab til danseverdenens mange forskellige stilarter.

Det gælder både de rå genrer inden for streetdance, som hiphop og house, de attitudefyldte og sassy stilarter som waacking og commercial, men også de yndige, udtryksfulde og eksperimenterende dansetrin fra moderne og contemporary.

Fælles for alle forløb er, at kroppen og bevægelsesglæden er i fokus. Din undervisning vil typisk være inddelt i forløb, hvor vi to træninger om ugen fordyber os i en given stilart, hvor det resterende modul kan bestå af, hvad og hvordan DU har lyst til at danse. 

Bliv klogere på linjen

Mød Alberte

I dag skal vi danse en dancehall koreografi.

Udfold dig i dans

Lær en masse, udfold dig som danser og nyd fællesskabet.

Hvorfor dans, Signe?

Høj musik, lækre lokaler og fede undervisere.

Mød Caroline

Nogen gange skal man bare kaste sig ud i noget, man ikke lige havde regnet med.

En masse forskellige genrer

Hip hip, dancehall, moderne, jazz og meget mere.

Vi danser og groover

… og det er f%cking sjovt!

1 min | Dans på Vejstrup

Se et kort glimt af livet på Vejstrups danselinje

1 min |

Se et kort glimt af livet på Vejstrups danselinje

Du er nice

Du har din linje 3 gange om ugen. Vi groover, vi ryster, vi ruller, vi spænder op og vi giver slip. På danselinjen arbejder vi med at udforske kroppens mange muligheder, og vores timer består både af teknik-nørderi, indlæring af sekvenser og koreografier og arbejde med improvisation.   

Elevgruppen på danselinjen kommer med forskellig grad af erfaring. Du vil både møde hende med det vilde overskud og udtryk, der lever for at få applaus efter at have danset foran et publikum. Du vil møde hende der har dyrket springgymnastik hele livet, men som vil prøve kræfter med en ny disciplin.

Du vil måske endda møde ham, der aldrig har danset før, men som bare synes, at hiphopmusik er det fedeste.

Vi har en MEGA blandet gruppe elever på danselinjen, og derfor er det vigtig at understrege, at der nok skal være en plads til DIG, hvis blot du har modet og lysten til at blive udfordret i nye bevægelser samt slide et par sneakers op, inden skoleåret er omme.  

Uanset genre er der garanti for, at vi smører musikanlægget med banger-playliste, og at vi sætter ild til dansegulvet med svedige moves. 

Vejstrup til DM i dans 2022, hvor vi gik hele vejen til finalen

Fællesskab og fællesgymnastik

På Vejstrup er der fællesgymnastik for alle – og dét er MEGA fedt! Fællesgymnastikken er nemlig fællesskabets brændstof og limen, der binder os sammen – på tværs af linjer, klasser, familiegrupper, interesser og alt det andet. Så uanset om du er på Danse-, TeamGym- eller Spring-linjen, vil du være en del af det fællesprojekt, som hele skolen samler sig om, bidrager til og dyrker hvert år.

Og bare rolig – for lige meget om du er en gymnastikhaj eller aldrig har slået en vejrmølle før, så er der plads til dig.

I foråret kommer du især til at mærke det fælleskab, som fællesgymnastikken bringer med sig, da du sammen med resten af Vejstrup turnerer Danmark tynd og laver over 20 opvisninger i hele landet.

Desuden ser mange fællesgymnastikken som en stor legetime, hvor du får sved på panden, har det vildt sjovt og mærker fællesskabet. Alle elever på Vejstrup har fællesgymnastik tre gange om ugen. Det er en del af ånden, historien og fællesskabet på efterskolen. Og det skal du naturligvis også deltage i.

Læs mere om fællesgymnastikken her.

På danselinjen kommer du til at udforske dit eget udtryk – og udfordre dig selv!

Hvem underviser på danselinjen?

Dine faste undervisere er Signe Andrea Nielsen og Simon Söderlund, der gennem tiden har beskæftiget sig med en bred pallette af dansegenrer samt rytmisk gymnastik, og undervist både nybegyndere og udtagede dansehold. 

Engang imellem inviterer vi selvfølgelig også nogle fede gæsteundervisere ind i Spejlsalen og giver den max gas!