| 5 min

TeamGym på Vejstrup

Det for vildt det her!

Der er ikke mange ting, der slår følelsen af at stå i rækken og gøre klar til at hakke sin fede springkombination af sammen med sine bedste kammerater. Musikken banker derudaf og alle dine venner råber af deres lungers fulde kraft for at heppe!

Din kammerat foran dig har netop startet sit tilløb, og nu er det din tur. Du ved, at du kan, og du glæder dig til at fyre dit favoritspring af. I et flow rammer du trampetten i måske dit bedste afsæt nogensinde, og din landing er perfekt! Det er det her, du har øvet dig på SÅ længe. Jublen og følelsen er høj, og i samlet flok krammer I hinanden i fejring over den flotte præstation.

Drømmer du om at løfte dit niveau og blive en del af det fedeste fællesskab? Så er TeamGym på Vejstrup for både piger og drenge – og for øvede og mindre øvede. Men hvis du er helt ny i at springe, kan det måske være en fordel at overveje vores springlinje.

Få et indblik i TeamGym-linjen her

Hvordan er TeamGymlinjen på Vejstrup?


Teamgymlinjen på Vejstrup er seriøs og sjov på samme tid, og vi er ambitiøse. I de 3 træningspas om ugen, er der fokus på at du udvikler dig, teknisk, fysisk og mentalt. Du vil opleve at dine dygtige trænere lærer dig at kende hurtigt, så du kommer godt i gang med at udvikle dig. 

Teamgym er en krævende sport, som stiller store krav til dig på følgende områder: banespring, trampetspring, pegasus og rytmisk serie. Vi deltager i Efterskole DM og har ved mesterskaberne i 2019 vundet den bedste række med både drengene og pigerne. 

Du skal vælge Teamgymlinjen hvis du, uanset niveau, er ambitiøs og målrettet med Teamgym.

I  din fritid kan du træne lige så meget du orker. Her kan du selvfølgelig bruge springcenteret og styrkecentret. Herudover kan du vælge andre fede valgfag, eks: Styrketræning, FaceOff, Fodbold og mange andre ting. Det kan være en god idé, hvis du vælger andre valgfag, så du ikke får for meget Teamgym. Vi rykker for vildt, men du har god tid – du skal nemlig helst dyrke Teamgym i mange år efter Vejstrup.

Fællesskab og fællesgymnastik

På Vejstrup er der fællesgymnastik for alle – og dét er MEGA fedt! Fællesgymnastikken er nemlig fællesskabets brændstof og limen, der binder os sammen – på tværs af linjer, klasser, familiegrupper, interesser og alt det andet. Så uanset om du er på TeamGym-, Danse- eller Spring-linjen, vil du være en del af det fællesprojekt, som hele skolen samler sig om, bidrager til og dyrker hvert år.

Og bare rolig – for lige meget om du er en gymnastikhaj eller aldrig har slået en vejrmølle før, så er der plads til dig.

I foråret kommer du især til at mærke det fælleskab, som fællesgymnastikken bringer med sig, da du sammen med resten af Vejstrup turnerer Danmark tynd og laver over 20 opvisninger i hele landet.

Desuden ser mange fællesgymnastikken som en stor legetime, hvor du får sved på panden, har det vildt sjovt og mærker fællesskabet. Alle elever på Vejstrup har fællesgymnastik tre gange om ugen. Det er en del af ånden, historien og fællesskabet på efterskolen. Og det skal du naturligvis også deltage i.

Læs mere om fællesgymnastikken her.

Hvem underviser på TeamGym-linjen?

Dine trænere har alle mange års erfaring med Teamgym og flere af dem har været landstrænere, været på landshold eller deltaget ved internationale mesterskaber med Teamgym. Vi træner spring i vores lækre Springcenter, løfter jern for at blive stærke og træner rytme i hallen. Drenge og piger træner dagligt hver for sig, men vi laver en del forskelligt sammen i løbet af året og alle kender alle på Teamgymlinjen. 

Vi forventer af dig, at:

  • Du er engageret i din udvikling, holdets udvikling og fællesskabet på Teamgymlinjen og hele efterskolen
  • Du er træningsparat – det er en forudsætning for udvikling
  • Du er positiv over for udfordringer

Hvis du er vild med TeamGym og kan nikke ja til punkterne, er et år på Vejstrups Teamgymlinje helt sikkert noget for dig!

Her kan du se vores trænere:

  • Mette Svarrer
  • Jacob Venø
  • Fie Møller Larsen
  • Niels Wendelboe
  • Helge Kappel
  • Kristoffer Lund
  • Michael Moselund