| 7 min

Fitness linje på Vejstrup

Er du klar til at smadre igennem?

På med noget lækkert dak, kalk på hænderne, kasketten omvendt på og så skal der hakkes igennem. DET ER HÅRDT HVER GANG! Men det er er også virkelig fedt hver gang. Fitnesslinjen er den nyeste af alle linjerne på Vejstrup – men også klart den stærkeste.

Uanset hvilket udgangspunkt du har, når du starter, kommer du til at rykke dig helt vanvittigt meget på dit efterskoleår! Vi ved, hvad der virker og kan sammensætte træningen, så både du og dine kammerater oplever, at I når lige præcis jeres mål. 

Alle vil opleve at blive stærkere, mange vil blive væsentlig større og andre vil blive klart mere hakket. Det handler om, hvad du vil, og hvad du vil smide kræfter og energi efter. 

Du skal ikke nødvendigvis have erfaring med fitnesstræning, men du skal have lyst til at træne hårdt flere gange om ugen. Og så er styrketræning selvfølgelig for både piger og drenge!

Hvordan er Fitness-linjen på Vejstrup?

Vi sammensætter altid workout’en med grundig opvarmning og har et særlig fokus på enten en bestemt muskelgruppe eller træningsform. Du vil blive udfordret, der hvor du er. Enten i form af differentiering af bevægelser, reps, belastning eller set. Ved du ikke, hvad det betyder? Så bare rolig, det lærer du lynhurtigt, når du starter på linjen!

Du kommer til at træne i vores spritny 400 kvadratmeter store fitnesshal, som emmer af råstyrke og niceness! 

I undervisningen bliver du præsenteret for et bredt spektrum af træning inden for fitnessverdenen. Menuen vil stå på styrketræning, crossfit, calisthenics, cardio og mange flere ting. 

Udover den hårde fysiske træning, bliver du også klædt på teoretisk. Du skal være ekspert på træningsfysiologi, anatomi, biomekanik og holdundervisning.

Oven i hatten får du DGI’s fitnessuddannelse, så du er rustet til at kunne varetage fitnessrelateret arbejde i en forening eller et center derhjemme. Hvad siger du så?!

Fællesskab og fællesgymnastik

På Vejstrup er der fællesgymnastik for alle – og dét er MEGA fedt! Fællesgymnastikken er nemlig fællesskabets brændstof og limen, der binder os sammen – på tværs af linjer, klasser, familiegrupper, interesser og alt det andet. Så uanset om du er på Fitness-, Danse- eller Spring-linjen, vil du være en del af det fællesprojekt, som hele skolen samler sig om, bidrager til og dyrker hvert år.

Og bare rolig – for lige meget om du er en gymnastikhaj eller aldrig har slået en vejrmølle før, så er der plads til dig.

I foråret kommer du især til at mærke det fælleskab, som fællesgymnastikken bringer med sig, da du sammen med resten af Vejstrup turnerer Danmark tynd og laver over 20 opvisninger i hele landet.

Desuden ser mange fællesgymnastikken som en stor legetime, hvor du får sved på panden, har det vildt sjovt og mærker fællesskabet. Alle elever på Vejstrup har fællesgymnastik tre gange om ugen. Det er en del af ånden, historien og fællesskabet på efterskolen. Og det skal du naturligvis også deltage i.

Læs mere om fællesgymnastikken her.

Hvem underviser på Fitness-linjen?

Du kommer helt sikkert ikke til at kalde dem andet end Fucke og Færch! Og de er et hamrende stærkt makkerpar.
Jacob Fucke er uddannet personlig træner og er til hårde, lange dødpas med masser af reps, core og cardio.
Andreas Færch er uddannet fysioterapeut og hammer vild med tung, tung styrketræning og crossfit.

Vil du gerne hilse på dem allerede nu? Du finder deres (og alle andre ansattes) præsentationsvideoer HER!